Meer stelletjes krijgen te maken met minder actie in de slaapkamer na verloop van tijd. De spanning is er af en het lijkt meer een routine klus te worden dan dat je er beiden daadwerkelijk plezier aan beleeft. Wat uiteraard zonde is, want seks is belangrijk in een stabiele relatie. Zeker de moeite waard dus om hier de nodige aandacht aan te schenken! Maar welke maatregelen kan je nemen om het weer spannend te maken in de slaapkamer? In dit artikel geven we je enkele tips!

 

Verhoog je libido

Een groot probleem bij veel stellen is dat de lust naar seks vrijwel volledig is verdwenen. Iedereen is druk met een baan en eventueel kinderen, waardoor er geen energie en behoefte meer over is voor seks. De lust naar seks kan je gelukkig zelf opwekken. Het gebruik van erectiepillen of wietolie bijvoorbeeld heeft een positieve invloed op je libido, wat bijdraagt aan de activiteiten in de slaapkamer.

 

Stop met uitstellen

Hoe langer het duurt voordat je weer seks met elkaar hebt, hoe makkelijker je het steeds weer gaat uitstellen. Stop daarom met uitstellen en maak afspraken met elkaar. Het klinkt wellicht heel zakelijk en kil, maar er is niks mis mee om af te spreken wanneer je samen seks gaat hebben. Zeker wanneer je beiden een drukke agenda hebt, is dit een mogelijke oplossing door simpelweg tijd voor elkaar te reserveren.

 

Probeer eens iets nieuws

Wanneer de spanning totaal weg is in de slaapkamer, kan het helpen om nieuwe dingen te proberen. Na verloop van tijd val je steeds in hetzelfde ritme en moet je waken dat het allemaal niet te saai wordt. Probeer bijvoorbeeld eens om speeltjes te gebruiken tijdens de daad. Of misschien dat een rollenspel iets voor je is?